دبیر کل اتحادیه جهانی مخابرات گفت: برای رسیدن به مقاصد مشترک کشورها در توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی، به دانش و مهارت، نوآوری و سرمایه گزاری در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات نیازمندیم.
فناوران-هولین ژانو دبیر کل اتحادیه جهانی مخابرات در آستانه روز جهانی مخابرات و جامعه اطلاعاتی در پیامی گفت: صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات یکی از سودآورترین و موفق ترین فعالیت هاست، این صنعت، انقلابی در شیوه ارتباطی جهانیان ایجاد کرده است.وجود مجموعه ای از سیاست ها و اصلاحات مقرراتی پویای دولت ها، استانداردهای بین المللی، نوآوری های صنعتی و سرمایه گذاری های زیرساختی و خدمات جدید، میلیارها نفر را در مدت کوتاهی وارد جامعه اطلاعاتی کرده است. این پیشرفت، دستاورد مشترک همه ماست و می توانیم به آن افتخار کنیم.
بر اساس این دست آورد مشترک، اکنون در یک فضایخیلی هوشمندانه و شبکه ای، زندگی میکنیم که در آن، پدیده رایانش ابری، سیل عظیم اطلاعات و نرم افزارهای گوناگون کاربردی در زمینه های بهداشت و درمان، مالی و اقتصادی و غیره، مارا فرا گرفته است و افزون بر این، به سوی آینده ای پر از سیستم های شهری و حمل و نقل هوشمند پیش می رویم. همگام با پیشرفت در زمینه زیرساخت ها و امکانات ارتباطی، خدمات و نرم افزارهای کاربردی نیز، با ایجاد فرصت عرضه راهکارهای مناسب نیاز محلی، امکان ورود بسیاری از بازیگران کوچکتر را به بازار فراهم می سازد.
بر این اساس انتظار میرود که کارآفرینی های فناوری اطلاعات و ارتباطات، تغییر برجسته و چشمگیری در راستای تحول اجتماعی بوجود آورد.ما برای نیل به مقاصد مشترک خود در زمینه توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی، به دانش و مهارت، نوآوری و سرمایه گذاری این فناوری ها نیاز داریم.
شرکت های کوچک و متوسط، شرکت های نوپا و مراکز فناوری، به ویژه در کشورهای در حال توسعه، نیروهای حرکت دهنده راهکارهایی نوآورانه و عملی برای پیشروی و پیشرفت محسوب می شوند. شرکت های کوچک و متوسط، بیش از 90 درصد از کل کسب و کارهای جهان را تشکیل می دهند و این امر، مسیر خروج از تنگدستی را برای بسیاری ار کشورهای در حال توسعه، به نمایش می گذارد.
اهمیت و نقش نوآوران فناوری اطلاعات و شرکت های کوچک و متوسط، در متن پیامدهای حاصل از اجلاس سران یاد شده، رهبران جهان، پتانسیل اقتصادی فناوری های اطلاعات و ارتباطات برای شرکت های کوچک و متوسط و همچنین، نیازهای خاص آنان را به رسمیت شناختند، این امر شامل افزایش توان رقابت پذیری آنان از طریق ارزش افزایی به محصولات و خدمات آنان، روان سازی مراحل کارهای اداری آنان، آسان سازی دسترسی آنان به سرمایه و تقویت توانمندی آنان برای شرکت در پروژه های مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات است.
افزون بر این، در اجلاس سران جامعه اطلاعاتی، از یک دسته از سایر اقدامات مربوطه نیز تشویق به عمل آمد. این اقدامات عبارتند از: برنامه عهای پوششی و حمایتی ویژه شرکت های نوپا، تامین مالی دولتی برای سرمایه گذاری آنان، ارایه راهبردهای ارتقای سرمایه گذاری، حمایت از شبکه های تحقیق و توسعه و فعالیت های صدور نرم افزار و حمایت از پارک های نرم افزار.