وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه کیفیت موضوعی است که در خدمت حوزه ICT در ایران مغفول مانده گفت: مردم ایران با وجود اینکه پول خوبی برای سرویس می پردازند اما کیفیت مطلوبی دریافت نمی کنند.
به گزارش فارس، محمود واعظی در افتتاح دیتاسنتر کلود(مرکز داده ابری) اظهار داشت: در 8 سال گذشته در حوزه ICT شرایطی ایجاد شد که تصمیم گرفتیم این شرایط را با کمک مردم تغییر دهیم تا حوزه ICT توسعه پیدا کند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود:همواره دولت ها بحث آزادسادی اقتصاد را مطرح کردند اما در عمل نخواستند یا بروکراسی کشور اجازه این تغییر را نداده است.وی ادامه داد:برون سپاری به شکل خصولتی را قبول نداریم و معتقدیم حتی اگر دولت به صورت مستقیم تصدی گری را بر عهده بگیرد بهتر از واگذاری خصولتی است. واعظی گفت:از این رو حمایت از سرمایه گذاری خصوصی را در دستور کار قرار دادیم و تلاش کردیم که امکانات به دور از تبعیض در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تحریم های سال های گذشته گفت: در این مدت دولت کمترین هزینه را در قبال تحریم پرداخت کرده و بیشترین سختی برای مردم بوده است.اما اکنون شاهد برداشته شدن تحریم ها هستیم که البته اثرات برداشته شدن تحریم ها زمان بر است که این اثرات را در افزایش تعداد بانک ها و بیمه های همکار و افزایش سطح روابط کارگزاری می توان دید.وی با تاکید بر اینکه موافق رونق اقتصادی با پول دولت نیستیم گفت: از ابتدای دولت یازدهم 4500 میلیارد تومان سرمایه گذاری دولتی در زیرساخت داشته ایم که در همین زمان بخش خصوصی نیز 9 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام داده است.به گفته وزر ارتباطات سالانه 130 هزار شغل در حوزه ICT باید ایجاد شود که ورود شرکت هایی از جمله اپراتورهای ارتباطات ثابت (FCP) نوید فصل جدیدی از سرمایه گذاری و اشتغال در این حوزه را دارد.
واعظی همچنین خاطر نشان کرد:گاهی برخی تصمیماتی که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اتخاذ می کرد به جای کمک به حوزه ICT مانعی در راه کسب و کارهای حوزه ایجاد کرده بود که بسیاری از این موانع را در دولت جدید برداشتیم.وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه برای توسعه بخش ICT همه مردم باید مصرف کننده این بازار باشند گفت: کاهش تعرفه راه موثری برای دعوت مردم به استفاده از ICT است.وی گفت:در کاربرهای ICT موضوع کیفیت مغفول مانده و مردم ایران با وجود اینکه پول خوبی پرداخت می کنن اما کیفیت مطلوبی به آنها ارائه نمی شود.
مرحله نخست شبکه ملی اطلاعات در هفته دولت به بهره برداری می رسد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از بهره برداری مرحله نخست شبکه ملی اطلاعات در هفته دولت خبر داد و آن را مهمترین پروژه حوزه ارتباطی کشور در سال جاری عنوان کرد.محمود واعظی در گفت و گو با ایرنا گفت: رونمایی از این پروژه کار بسیار بزرگی است که در هفته دولت (دوم تا نهم شهریور) به بهره برداری می رسد.وی ضمن اشاره به سه سال تلاش انجام شده برای به نتیجه رسیدن این پروژه ملی افزود: علاوه بر این، پروژه های دیگری نیز در سراسر کشور تدارک دیده شده است که در هفته دولت شاهد افتتاح آنها خواهیم بود.به گزارش ایرنا، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم رونمایی از تمبر طلایی فردوسی گفته بود در هفته دولت امسال تنها به رونمایی از دستاوردهای دولت یازدهم پرداخته می شود.ایجاد شبکه ملی اطلاعات که از آن به عنوان اینترنت ملی نیز یاد می شود، در ماده 46 قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه کشور مورد تاکید قرار گرفته است.این طرح با هدف کاهش وابستگی به شبکه جهانی اینترنت و ایجاد محیط امن برای کاربران ایرانی و اطلاعات آنها طراحی شده است.
نخستین دیتاسنتر ابری در کشور به بهره برداری رسید.
نخستین دیتاستنر ابری بخش خصوصی ایران مربوط به یک شرکت دانش بنیان، توسط وزیر ارتباطات رسماً افتتاح شد. به گزارش مهر، نخستین دیتاسنتر ابری بخش خصوصی ایران با ظرفیت 20 هزار سرور مجازی و با سرمایه گذاری 40 میلیارد تومان با استفاده از توان داخلی در شرکت بنیان افرانت احداث شد و امروز توسط محمود واعظی وزیر ارتباطات رسماً به بهره برداری رسید.
حمایت از ایجاد مراکز داده (دیتاسنتر) به عنوان یکی از ارکان اصلی شبکه ملی اطلاعات، از جمله برنامه های مدنظر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است تا علاوه بر ارتقاء میزبانی خدمات اینترنتی مورد علاقه کاربران ایرانی در دیتاسنترهای داخلی، ارتقاء امنیت و حریم شخصی کاربران، افزایش سرعت و کیفیت دسترسی و کاهش هزینه های تمام شده خدمات ارتباطی در کشور محقق شود.بر این اساس با بهره برداری دیتاسنتر افرانت، امکان ذخیره سازی 6 پتابایت اطلاعات در فضایی به وسعت 1500 متر مربع که شامل سالنهای سرور و تجهیزات زیرساخت آی تی با ظرفیت هزار سرور ابری می شود، فراهم شد.
زیرساخت برق دیتاسنتر به ظرفیت 2 مگاوات از دو مسیر مجزای 20 کیلو ولت و از طریق دو دستگاه ترانسفورماتور تامین می شود.در راه اندازی این دیتاسنتر، میزان حمایت های دولت معادل 16 میلیارد تومان بوده که از این رقم، حدود 60 درصد از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی و 40 درصد توسط وزارت ارتباطات و صندوق حمایت الکترونیک صورت گرفته است. همچنین مقرر شد تعداد 100 عدد سرور ابری به صورت رایگان برای مدت یک سال به کارآفرینان معرفی شده از سوی وزارت ارتباطات واگذار شود.