10 فناوری متحولکننده جهان، در سال 201710 فناوری متحولکننده جهان، در سال 2017
10 فناوری متحولکننده جهان، در سال 2017
در سال 2017 فناوریهایی پا به عرصه وجود گذاشتند که قادرند جهان را متحول کنند. این فناوریها آثاری ماندگار دارند و سیاست، اقتصاد، بهداشت و سلامت عمومیرا تحت تاثیر قرار میدهند. به گزارش عصر ارتباط به نقل از ایرانا، در این گزارش به معرفی اجمالی 10 مورد از این فناوریها میپردازیم.
1- درمان قطع نخاع
محققان پیشرفتهای زیادی در حوزه ایمپلنتهای مغزی و بازیابی توانایی حرکت در بیماران ضایعه نخاعی داشتهاند. در سال 2017 میلادی محققان بیش از پیش به موفقیتهای چشمگیر در این حوزه دست یافتند و توانستند میمونی را که نخاع آن قطع شده بود درمان کنند و امکان راه رفتن مجدد را برای آن فراهم کنند.
2-کامیونهای بدون راننده
یکی از فناوریهای تاثیرگذار سال 2017 ساخت کامیون بدون راننده بود. این فناوری امکان حمل و نقل جادهای بار را بدون دخالت فیزیکی انسان فراهم میکند و جامعه چند میلیون نفری رانندگان کامیون را تحت تاثیر قرار میدهد.
3- فناوری تشخیص چهره
در سال 2017 کشور چین استفاده از فناوریهای تشخیص چهره را برای انجام امور مختلف روزمره از جمله پرداخت هزینه کالاها و ورود به ساختمانها آغاز کرد. یکی از مهمترین کاربردهای این فناوریها ردیابی و شناسایی مجرمین است.
4- کامپیوترهای کوانتومی
در سال گذشته پیشرفتهایی که گوگل، اینتل و بسیاری از شرکتهای فنی در حوزه تجهیزات کامپیوتری حاصل کردند، امکان دستیابی به توان پردازشی مافوق تصور را فراهم کرد. در این سال ساخت کامپیوتر کوانتومیبا استفاده از ذراتی موسوم به quasiparticl امکانپذیر شد.
5- عکس سلفی 360 درجه
ساخت دوربینهای ارزان قیمتی که قابلیت تصویربرداری کروی را دارند، آغازگر دورهای جدیدی در حوزه عکاسی دیجیتالی بود. تولید این دوربینها نحوه به اشتراکگذاری اطلاعات توسط کاربران را متحول کرد.
6-سلولهای خورشیدی داغ
محققان نوع جدیدی از سلولهای خورشیدی را ساختند که از طریق تبدیل گرما به پرتوهای متمرکز نور میتواند توان الکتریکی پایدار و ارزانقیمت را برای کاربران فراهم کند.
7- ژن درمانی
در سال 2017 محققان با استفاده از یک روش ژن درمانی پیشرفته توانستند مشکلاتی را که مانع از درمان اختلالات ارثی میشد رفع کنند. اکنون این محققان در تلاشند تا از شیوه مشابهی برای درمان سرطان، بیماریهای قلبی و سایر بیماریهای متداول بهره ببرند.
8- اطلس سلولهای بدن
در سال گذشته پروژه تدوین نقشه کامل سلولهای انسان با هدف فراهم کردن یک مدل کامل از ساختار بدن برای پیشبرد تحقیقات علمیبه ویژه در حوزه ساخت داروها آغاز شد. برای انجام این کار محققانی از کشورهای مختلف 37.2 میلیارد سلول بدن را کدگذاری کرده و موقعیت آنها را در فضای سهبعدی بدن انسان تعیین میکنند.
9- شبکههای بات نت
اتصال گجتهای خانگی به یکدیگر با وجود مزایای فراوان، یک خطر مهم را به دنبال دارد که میتواند پیامدهای ناگواری داشته باشد. شبکههای بات نت که از طریق اتصال گجتها به یکدیگر ساخته میشوند، ابزاری بسیار توانمند و موثر برای انجام حملات سایبری هستند. در ماه اکتبر سال 2017 یک شبکه بات نت که از 100 هزار گجت تشکیل شده بود به یکی از زیرساختهای اینترنت حمله کرده و بخشی از آن را غیرفعال کرد. در نتیجه این حمله برخی از وبسایتهای مشهور مانند توییتر از دسترس کاربران خارج شد.
10- یادگیری بهبودیافته
کامپیوترها از طریق تمرین و تکرار در حال یادگیری کارهایی هستند که یادگیری آنها از طریق برنامه نویسی هرگز امکانپذیر نبوده است. در سال 2017 فناوری یادگیری بهبودیافته توسط یک کامپیوتر پیشرفته به نام DeepMind مورد استفاده قرار گرفت و این کامپیوتر توانست نحوه انجام بازی Go را از این طریق فرا بگیرد. سپس کامپیوتر با استفاده از آموختههای خود توانست یکی از برترین و مشهورترین بازیکنان را در یک مسابقه پرهیجان شکست دهد.
سايت عصر ارتباط كدخبر :2385 تاريخ : 12/10/1396